Stal – następca żeliwa w kuchni

Stal – następca żeliwa w kuchni

Jeszcze do niedawna synonimem najwyższe jakości w kuchni było żeliwo. W domach naszych babć nie mogło zabraknąć solidnej brytfanny czy garnka wykonanego z kutego, nieemaliowanego żeliwa. W nowoczesnych kuchniach miejsce ciężkiego, niepraktycznego żeliwa, które wymagało starannej i regularnej pielęgnacji, zajęła stal nierdzewna. Dlaczego warto mieć w swojej kuchennej kolekcji garnek...

Read more
Wiosna na talerzu

Wiosna na talerzu

Długa zima daje nam się we znaki. Brak słońca, niskie temperatury i długie wieczory mogą obniżać nastrój i demotywować do działania. Na szczęście, z każdym kolejnym dniem jesteśmy coraz bliżej wiosny! Warto utrzeć nosa zimie i umilić sobie czas oczekiwania do rozpoczęcia sezonu letniego. Zbilansowana dieta bogata w składniki odżywcze,...

Read more